Влада Одеси розповіла, за яких умов відкриють пляжі

Влада Одеси розповіла, за яких умов відкриють пляжі

Укрінформ
Деякі пляжі в Одесі можуть відкрити вже після 5 червня, але для цього муніципальна влада та орендатори повинні виконати низку умов для забезпечення безпеки людей.

Про це під час брифінгу у Media Center Odesa розповів голова Одеської районної адміністрації Юрій Крук, передає Укрінформ.

“Умови наступні: зона купання повинна бути відгороджена відповідними засобами. Між траверсами повинне бути натягнене загородження з буями кожні 50 м. В районі пірсів чи на закінченні траверсів повинна бути натягнена сітка — вона має бути вище рівня води на 30 см, а її підводна частина має бути не менше двох метрів. Це унеможливлює потрапляння мін в зону можливого ураження”, – наголосив Крук.

Він також уточнив, що пляжі мають бути обладнані спостережними пунктами на закінченні траверсів, на пляжах повинні чергувати рятувальники з біноклями. Окрім того, на пляжах мають бути розміщені схеми шляхів евакуації громадян до обладнаних укриттів й встановлені системи оповіщення про повітряну тривогу.

Посадовець додав, що доступ до пляжів буде відкритий тільки з 8:00 до 20:00, а дно періодично мають перевіряти водолази.

Читайте також: Пляжі Чорноморська закриті для купання

До 5 червня спеціально створена комісія міськради повинна надати пропозиції до ОВА по пляжах, які можна відкрити для людей. Після цього остаточне рішення про доступ до узбережжя прийме ОВА та військове командування.

Як повідомляв Укрінформ, в Одеській районній військовій адміністрації повідомили про підготовку до часткового доступу відпочивальників на пляжі від Ланжерона до 16 станції Великого Фонтану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-