Суд залишив Труханову без змін суму застави

Суд залишив Труханову без змін суму застави

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін заставу в сумі 13 млн грн, призначену міському голові Одеси Геннадію Труханову.

Про це повідомили у ВАКС, передає Укрінформ.

"Колегія суддів постановила апеляційну скаргу залишити без задоволення, ухвалу колегії суддів ВАКС від 4.05.2023 залишити без змін", – заявили судді.

На початку засідання сторона захисту відмовилася від своєї апеляційної заяви, де оскаржувала рішення ВАКС щодо призначення меру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 13 млн грн. Натомість сторона обвинувачення свою скаргу не скасувала та продовжувала наполягати на збільшенні застави до майже 51 млн грн.

Зазначимо, мер Труханов та його адвокат Олександр Лисак були присутніми у судовій залі. На минулому засіданні до Києва приїхав лише Лисак.

Як повідомлялося, за даними НАБУ, у 2016 році Одеський міський голова Труханов спільно з іншими посадовцями міськради та представниками приватної компанії заволоділи коштами міського бюджету в сумі 92 млн грн.

Детективи НАБУ та прокурори САП у грудні 2016 року ініціювали накладання арешту на ці кошти, які були перераховані на рахунок компанії "ТОВ "Девелопмент Еліт". 24 січня 2020 року Труханову повідомили про підозру.

Загалом у справі заводу "Краян" НАБУ та САП притягнули до відповідальності 12 осіб.

У жовтні 2018 року до Малиновського районного суду міста Одеси було скеровано обвинувальний акт стосовно восьми осіб — виконавців схеми, з-поміж них і Труханов. Зрештою суд виправдав усіх фігурантів цієї справи.

Читайте також: Справа «Краян»: заступнику мера Одеси призначили ₴5 мільйонів застави

У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок Малиновського суду Одеси.

25 квітня 2023 р. Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід Одеському міському голові з особистого зобов'язання на заставу у 30 млн 866 тис. грн у справі "Краяна".

4 травня ВАКС ухвалив заарештувати міського голову Одеси з можливістю внесення застави у понад 13 млн грн. Наступного дня гроші за Труханова вніс Одеський депутат Дмитро Танцюра.

Також сторона захисту подала апеляцію, яку почали розглядати 9 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-