У Харкові продовжать будівництво нових станцій метро – мер

У Харкові продовжать будівництво нових станцій метро – мер

Укрінформ
У Харкові продовжуватиметься будівництво третьої лінії метрополітену навіть під час війни, фінансові установи, що надали кредит, підтримують цю позицію.

Про це 9 травня на пресконференції повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, дві станції будуть побудовані. Я мав змогу спілкуватися з ЕБРР у рамках форуму (під час перебування в США наприкінці квітня – початку травня, - ред.). Ми ще раз підтвердили свої наміри. Ніхто нічого не зупиняє. Кредит як був нам наданий, так він і є. Що стосується закупівлі рухомого складу - теж ми йдемо по графіку закупівлі», - сказав Терехов.

Він зауважив, що єдина зміна, яку внесли до проєкту, - це будівництво електродепо «Олексіївське» безпосередньо під землею.

Читайте також: На відновлення Харкова потрібно $9,5 мільярда – Терехов

«Ми переробляємо зараз план, бо ми хочемо, щоб електродепо - і в цьому з нами згодні фінансові інституції, партнери, Європейський банк реконструкції та розвитку і Європейський інвестиційний банк, було під землею».

Як повідомлялося, проєкт розвитку КП «Харківський метрополітен» передбачає будівництво електродепо та нових станцій Олексіївської лінії – «Державінська» та «Одеська», в бік вул. Одеської, та придбання 85 одиниць рухомого складу. На його реалізацію залучені кредитні кошти у сумі 320 млн євро.

Читайте також: Компанії США зацікавлені в інвестуванні у відбудову енергетичної інфраструктури Харкова – мер

Ще до повномасштабного вторгнення було оголошено всі необхідні тендери. Будівництво мало розпочатися навесні. У червні 2022 року мер Харкова зауважив, що під час реалізації проєкту врахують воєнний досвід – «опустять» депо, яке планувалося як наземне.

Наразі КП «Харківський метрополітен» має 30 станцій на трьох лініях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-