Суд переніс розгляд апеляції Труханова на 16 травня

Суд переніс розгляд апеляції Труханова на 16 травня

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд переніс розгляд апеляції міського голови Одеси Геннадія Труханова на 16 травня.

Про це повідомили у ВАКС, передає Укрінформ.

На засіданні судді зазначили, що апеляційна скарга від адвоката одеського мера Олександра Лисака надійшла до суду 5 травня. На дату надходження даної скарги ще не було повного тексту ухвали, яка оскаржується. Адвокатом було зазначено про його намір після отримання тексту ухвали доповнити свою апеляційну скаргу. Доповнення від адвоката на даний час не надходило.

У свою чергу присутній на засіданні адвокат повідомив, що сторона захисту потребує додаткового часу на підготовку своєї позиції та доповнення скарги.

«З урахуванням того, що сьогодні перед засіданням я дізнався, що прокурор теж подав апеляційну скаргу, я прошу суд надати додатковий час на підготовку позиції захисту та ознайомлення зі скаргою прокурора», - заявив Лисак.

Судді ВАКС підтримали клопотання адвоката щодо перенесення засідання та призначили наступну дату - 16 травня.

Мер Одеси Геннадій Труханов брав участь у судовому процесі 9 травня через відеозв’язок. В судовій залі був присутній його адвокат Олександр Лисак.

Як повідомлялося, за даними НАБУ, у 2016 році Одеський міський голова Труханов спільно з іншими посадовцями міськради та представниками приватної компанії заволоділи коштами міського бюджету в сумі 92 млн грн.

Читайте також: За Труханова внесли понад 13 мільйонів застави

Детективи НАБУ та прокурори САП у грудні 2016 року ініціювали накладання арешту на ці кошти, які були перераховані на рахунок ТОВ компанії «Девелопмент Еліт». 24 січня 2020 року Труханову повідомили про підозру.

Загалом у справі заводу «Краян» НАБУ та САП притягнули до відповідальності 12 осіб.

У жовтні 2018 року до Малиновського районного суду міста Одеси було скеровано обвинувальний акт стосовно восьми осіб — виконавців схеми, з-поміж них і Геннадій Труханов. Зрештою суд виправдав усіх фігурантів цієї справи.

У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала виправдувальний вирок Малиновського суду Одеси.

25 квітня 2023 р. Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід Одеському міському голові з особистого зобов'язання на заставу у 30 млн 866 тис. грн у справі "Краяна".

4 травня ВАКС ухвалив заарештувати міського голову Одеси з можливістю внесення застави у понад 13 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-