У Харкові під час одержання $35 тисяч хабаря затримали прокурора

У Харкові під час одержання $35 тисяч хабаря затримали прокурора

Фото
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань затримали прокурора однієї з окружних прокуратур Харкова під час одержання 35 тисяч доларів хабаря.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

«Прокурор запропонував громадянину за 35 тисяч доларів США «допомогти» повернути нерухоме майно, яке у нього відібрали партнери по бізнесу. Він пообіцяв чоловіку, що розпочне кримінальне провадження, у межах якого на майно буде накладено судовий арешт та буде вилучена реєстраційна справа. Це дозволить повернути нерухомість», - ідеться в повідомленні.

Отримувати гроші прокурор відправив свою співмешканку. Після того, як посередниця взяла обіцяну суму, обох зловмисників затримали.

Проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії, готуються клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення фігуранта від посади.

Прокуророві та посередниці повідомили про підозру за статтею одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу). Санкція передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Екскерівник міжрегіонального управління Мін'юсту отримав 5 років в’язниці за хабарництво

Як повідомляв Укрінформ, прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за участі детективів Національного антикорупційного бюро повідомив про підозру судді з Рівненської області та адвокату, яких викрили на отриманні 1100 доларів хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-