Територію аеропорту «Херсон» розчищають від залишків техніки, уламків конструкцій і снарядів

Територію аеропорту «Херсон» розчищають від залишків техніки, уламків конструкцій і снарядів

Фото
Укрінформ
Територію аеропорту «Херсон» розчищають від залишків техніки, уламків конструкцій та снарядів, проте його реконструкція відбудеться після звільнення лівобережжя Херсонщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Нині розпочато роботи з розчищення території аеропорту від залишків техніки, уламків конструкцій та снарядів, іншого сміття. Також робітники розбирають зруйновану будівлю аеровокзалу», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розпочати ремонтні роботи поки що неможливо через інтенсивні бойові дії та постійні ворожі обстріли. Тому реконструкція запланована після звільнення лівобережжя Херсонщини.

Також в ОВА повідомили, що зараз на будівлі зруйнованого терміналу розміщено петицію із закликом виключити росію зі складу ООН.

Як нагадали в ОВА, у 2021 році в аеропорту «Херсон» майже завершили реконструкцію злітно-посадкової смуги аеропорту, також мали встановити сучасну навігаційну систему. Летовище вже готувалося приймати нові рейси.

Усе змінило повномасштабне вторгнення росії. Ворог перетворив летовище на військову базу, а аеропорт став одним зі знакових символів боротьби українського народу.

Через бойові дії повністю зруйновано аеровокзал, пошкоджено оновлену злітно-посадкову смугу, перон, росіяни вкрали навігаційну та аеродромну техніку.

Читайте також: Шмигаль про конференцію у Римі: Є зацікавленість в реалізації проєктів відбудови

Як повідомляв Укрінформ, у соцмережі оприлюднили відео зі зруйнованого аеропорту «Херсон».

Аеропорт «Херсон» - один з перших, який реконструювався за програмою Президента «Велике будівництво» у межах розвитку регіональних аеропортів. Розпочалася його реконструкція з 20 вересня 2021 року.

Після реконструкції довжина злітно-посадкової смуги мала збільшитися для того, щоб аеропорт «Херсон» міг приймати літаки класу Boeing 737-800/900 та Airbus А321. Також в аеропорту тривало будівництво світлосигнальної та навігаційної систем. Програма розвитку летовища передбачала реконструкцію аеровокзального комплексу та побудову нових пасажирського і вантажного терміналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-