На Харківщині засудили понад 130 зрадників і колаборантів

На Харківщині засудили понад 130 зрадників і колаборантів

Єдині новини
Укрінформ
На Харківщині відкрито понад 2200 проваджень, які стосуються колабораційної діяльності та державної зради, щодо 133 осіб уже винесено судові вироки.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, передає кореспондент Укрінформу.

«В області було почато понад 2200 проваджень за статтями «колабораційна діяльність» і «державна зрада», 566 особам повідомили про підозру. Маємо вже 133 вироки. І хочу зауважити, що по жодному провадженню під час розгляду в суді не було винесено виправдувального вироку. Тобто судді визнали докази достатніми, належними, що вони всебічно доводять винуватість особи», - зазначив Чубенко.

Читайте також: СБУ викрила мережу ворожих інтернет-агітаторів, серед них – інженер з «Антонова»

Він також повідомив, що в області скоєно близько 14 тисяч воєнних злочинів. Із них близько 10 тисяч стосуються обстрілів цивільної інфраструктури та поранення і вбивств цивільного населення.

Чубенко зауважив, що особи злочинців доволі важко встановлювати, оскільки злочини скоєні в умовах окупації та під час бойових дій. Однак уже є конкретні підозри, зокрема, командирам військових підрозділів, які наказували бомбардувати Харків, кільком військовослужбовцям, які зґвалтували дівчину в Харківській області.

Читайте також: На Харківщині СБУ затримала ще трьох колаборантів, серед них - фейковий «начфін»

Як повідомлялося, за даними Нацполіції, відкрито вже 71999 проваджень за фактами воєнних злочинів, скоєних загарбниками в Україні. Близько 60 тис. із них - за статтею «Порушення законів і звичаїв війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-