Жителям окупованих територій погрожують вилучати дітей, якщо не братимуть паспорти рф - військові

Жителям окупованих територій погрожують вилучати дітей, якщо не братимуть паспорти рф - військові

Укрінформ
Загарбники на тимчасово захопленій території на Таврійському напрямку проводять примусову паспортизацію та погрожують відбирати дітей шкільного віку у батьків, якщо ті відмовлятимуться брати паспорти рф.

Про це повідомив речник Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми всі чули і бачили, що в районі Мелітополя відбулися "бавовни" неодноразові, де були знищені і склади, і скупчення техніки, після чого ворог вдався до заходів перевірки документів, телефонів. Навіть було повідомлення про те, що з собакою шукали партизанів", - сказав речник.

За його словами, на тимчасово підконтрольній росії території також відбувається примусова незаконна примусова паспортизація.

"Погрожують людям, які мають дітей шкільного віку, що замість атестата у них заберуть дітей, якщо вони не будуть отримувати паспорти", - заявив Дмитрашківський.

Читайте також: На захоплених територіях Херсонщини росіяни посилили примусову паспортизацію - Хлань

Як повідомлялося, за офіційним даними, росія депортувала понад 19,5 тис. українських дітей, однак за неофіційними ця цифра становить кількасот тисяч.

Від початку повномасштабного вторгнення Україні вдалося повернути 360 викрадених росіянами дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-