На захоплених територіях Херсонщини росіяни посилили примусову паспортизацію - Хлань

На захоплених територіях Херсонщини росіяни посилили примусову паспортизацію - Хлань

Укрінформ
На захопленій території Херсонщини російські загарбники провалили паспортизацію і тому зараз чинять шалений тиск на населення для її проведення.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

«Процес паспортизації наразі триває, тиск посилюється. Тому що фактично окупанти примушували колаборантів прискорити цю паспортизацію, на їх думку, це мало відбутися ще до нового року. Фактично паспортизація, яка була оголошена окупантами, провалилася. І саме через це колаборанти почали вислуговуватися і розпочався шалений тиск на людей», - сказав Хлань.

За його словами, місцеве населення лякають тим, що будуть вилучати майно, якщо людина не отримала російський паспорт і не переоформила майно. Це стосується і автотранспорту, який має бути перереєстрованим, розповів Хлань, додавши, що людям кажуть, що його будуть конфісковувати і ставити на штрафмайданчики, а також погрожують конфісковувати і земельні паї, земельні ділянки, взагалі всю приватну власність тих людей, які не пройшли паспортизацію і перереєстрацію.

Читайте також: На Херсонщині підірвали авто командира взводу російських силовиків - Хлань

Як повідомляв Укрінформ, на захопленій території Херсонщині люди не беруть російські паспорти попри залякування й обіцянки агресорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-