Розгляд справ колаборантів Сальдо і Стремоусова перенесли – у суді назвали причину

Розгляд справ колаборантів Сальдо і Стремоусова перенесли – у суді назвали причину

Фото
Укрінформ
Малиновський районний суд Одеси переніс розгляд справ херсонських колаборантів Володимира Сальдо та Кирила Стремоусова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, у справі Сальдо суддя Сергій Черевко заявив: «Суд вирішив відкласти проведення підготовчого судового засідання у зв’язку з відсутністю обвинуваченого та відсутністю одного з членів колегії».

Суддя додав, що відсутній член колегії перебуває у запланованій до надходження справи відпустці.

Адвокат Сальдо Андрій Кудрявцев, який брав участь у засіданні за допомогою відеозв’язку, зауважив, що перебуває у Кривому Розі та надалі не зможе відвідувати заплановані засідання. Через це Кудрявцев звернеться до регіонального центру, який його призначив, щоб його повноваження було припинено, а Сальдо призначили іншого захисника, вже з Одеського регіонального центру.

Наступне засідання у цій справі призначене на 6 квітня.

Щодо справи Кирила Стремоусова, то захисника на цей час немає - призначений регіональним центром адвокат подав колегії суддів заяву про припинення його повноважень.

«Судом вирішено відкласти судове засідання у зв’язку з неявкою підсудного та відсутністю захисника та одного члена колегії», - оголосив суддя Сергій Черевко.

Наступне засідання у справі Стремоусова попередньо призначене на 23 березня.

Голова суддівської колегії також зазначив, що розгляд справ без присутності підсудних буде проводитися після як мінімум двох неявок обвинувачених.

Читайте також: СБУ викрила ще 14 освітян-колаборантів

Як повідомлялося, раніше справи херсонських колаборантів Володимира Сальдо та Кирила Стремоусова передали на розгляд із Миколаєва до Одеси.

Сальдо в період окупації Херсона очолював т.зв. військово-цивільну адміністрацію Херсонської області. Він обвинувачується у державній зраді.

Кирило Стремоусов активно підтримував російську окупацію Херсона. 9 листопада 2022 року російські пропагандисти повідомили, що він загинув у ДТП біля Генічеська. Його також обвинувачено у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-