У Харкові провели обшуки у ймовірних організаторів руху «Анти-Редан»

У Харкові провели обшуки у ймовірних організаторів руху «Анти-Редан»

Укрінформ
У Харкові слідчі провели обшуки у ймовірних організаторів руху «Анти-Редан», за участі яких у Харкові мала відбутися масова бійка 27 лютого.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«Слідчі, за оперативним супроводом оперативників карного розшуку та УСБУ, встановили молодиків, які можуть мати відношення до організації масових заворушень у Харкові - на цей час у них вдома проводяться обшуки. Більш того, на ці "розбірки" деякі з них взяли ножі, газові балончики та інші небезпечні предмети. А для масовості залучили неповнолітніх. Збирали вони їх “дати відсіч руху Редан”, розповсюдження якого було зупинено в Харкові завдяки оперативним діям поліцейських. А ось “Анти-Редан” намагаються створити, з досить дивними та інфантильними мотивами з метою побиття підлітків», - написав Болвінов.

За його даними, вилучено 12 мобільних телефонів, ноутбук, а також рослини в пакеті та скляний пристрій.

Як повідомляв Укрінформ, 27 лоютого в Харкові правоохоронці спрацювали на випередження та не допустили масової бійки, яка мала статися між представниками так званих субкультур «ЧВК «Рёдан» і «офніків». До відділків поліції того вечора доставили 245 осіб, із них 215 – неповнолітні (з яких 149 – хлопці, 66 дівчата), повнолітніх – 30, раніше засуджених – 3.

Читайте також: У поліції назвали рух «Редан» спробою пропаганди рф дестабілізувати внутрішню ситуацію в Україні

Події у Харкові за участі підлітків правоохоронці кваліфікували за двома статтями: за ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність) Кримінального кодексу України. Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко тоді заявив, що події були зрежисовані російською ФСБ, аби показати картинки хаосу в прифронтовому місті.

Фото: Сергій Болвінов / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-