Олена Зеленська подякувала волонтерам на вокзалі Львова

Олена Зеленська подякувала волонтерам на вокзалі Львова

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська познайомилася з волонтерами, які на Головному залізничному вокзалі Львова зустрічають людей з евакуаційних потягів і подякувала їм за небайдужість.

Про це повідомив у Телеграмі голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, передає Укрінформ.

"Перша леді України Олена Зеленська познайомилася з волонтерами Медико-психологічної допомоги, які на Головному залізничному вокзалі Львова зустрічають людей з евакуаційних потягів. Волонтери розповіли про свої будні уже впродовж року. Перша леді подякувала їм за небайдужість, наголосила, що досвід Львівщини треба масштабувати на інші області України і її команда буде всіляко цьому сприяти", - написав очільник ОВА.

Він також нагадав, що з ініціативи Львівської ОВА та у співпраці з партнерами й волонтерами Медико-психологічна допомога працює на Головному залізничному вокзалі Львова з перших днів повномасштабної війни. Волонтери надають прибулим першу медичну, психологічну, інформаційну підтримку. Підказують, де можна знайти житло, отримати їжу та одяг, консультують тих, хто хоче виїхати за кордон.

Читайте також: Зеленська у Львові зустрілася зі спецпредставницею Генсека ООН із питань сексуального насильства

Козицький також подякував волонтерам на чолі з Галиною Бордун за важку щоденну працю, яка дає великий результат. Він додав, що дехто з учорашніх евакуйованих сьогодні уже стоїть у волонтерських рядах і допомагає іншим.

За словами очільника ОВА, Львівщина залишається єдиною областю, яка щодня приймає евакуаційні потяги.

Читайте також: Перші леді України та Латвії відвідали Український католицький університет у Львові

Як раніше повідомляв Укрінформ, у перші дні війни львівський залізничний вокзал приймав по 100 тис. людей на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-