Перші леді України та Латвії відвідали Український католицький університет у Львові

Перші леді України та Латвії відвідали Український католицький університет у Львові

Фото, відео
Укрінформ
Перші леді України та Латвії Олена Зеленська та Андра Левіте відвідали Український католицький університет у Львові.

Про це Зеленська повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні відвідали Український католицький університет разом із колегою – першою леді Латвії Андрою Левіте. Ми побачили університет, кампус, в якому мешкають студенти, і центр підтриманого проживання «Емаус» для людей із ментальними розладами», - написала Перша леді.

Вона зазначила, що цей університет відомий не лише освітою, але й безбар’єрністю, бо створює умови для студентів з інвалідністю вже кілька років. Зеленська наголосила, що на сьогодні це єдиний в Україні повністю безбар’єрний заклад вищої освіти. «Війна створила і щодня створює на шляху українців безліч нових перешкод і бар’єрів. Тому кожна спроба їх зруйнувати, зробити недоступне доступним, складне – простим, а важке – легким є вчинком. Зручний простір, зручні послуги, доступність освіти чи роботи – усе це внесок у спільну перемогу над всім недружнім, ворожим, тим, що обмежує та заважає життю», - додала дружина Президента.

Читайте також: Ментальне здоров’я: Зеленська розповіла про участь України в конференції психіатрів у Варшаві

Як повідомляв Укрінформ, у Львові Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська разом із Президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом та його дружиною Андрою Левіте вшанували пам’ять українських воїнів, які загинули під час повномасштабної війни.

Фото: Український католицький університет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-