російський «флешмоб»: поліція Харкова запобігла масовій бійці між підлітками

російський «флешмоб»: поліція Харкова запобігла масовій бійці між підлітками

Фото
Укрінформ
У Харкові через російський «флешмоб» мала відбутися масова бійка між підлітками, але цьому вчасно завадили правоохоронні органи.

Про це повідомила у Фейсбуці поліція Харківської області, передає Укрінформ.

«Людяність – це не про русню. Вони нікого не жаліють. Ні старих, ні малих. Їх цікавить лише хаос, паніка, біль і страждання інших людей. Сьогоднішня подія на площі Конституції – ще один факт злочинної діяльності росії, направленої проти наших дітей. російські вбивці і мародери запустили флешмоб для підлітків, результатом якого повинна була стати масова бійка. Поліція оперативно затримала усіх юнаків, які включилися в цю небезпечну гру», - розповів Тимошко.

За словами начальника ГУ Нацполіції в області, зараз правоохоронці запрошують батьків неповнолітніх, і з ними проводитимуться профілактичні бесіди.

«Я звертаюся до всіх дорослих. Будьте уважними з вашими дітьми, підтримуйте з ними постійний зв’язок, допомагайте їм розібратися в тому, що відбувається, де добро, а де зло.

Війна йде не тільки на полі бою. Ворог хоче знищити нашу країну і використовує наших з вами дітей задля досягнення своїх кровожерливих цілей. Тільки разом ми зможемо це зупинити. Тільки разом ми переможемо цих варварів. Давайте не дозволимо державі членистоногих покалічити наших дітей ще більше, ніж вони скалічені війною зараз», - закликав Тимошко.

За інформацією з харківських Телеграм-каналів, ідеться про інцидент, який відбувся сьогодні вдень у ТРЦ «Нікольський» у центрі Харкова, де дві групи підлітків влаштували розбірки.

Читайте також: Українські футболісти побилися з російськими на зборах у Туреччинізаступились за працівницю готелю

Зазначається, що неповнолітні є прихильниками субкультури ПВК «Редан» з відсилкою до аніме «Hunter x Hunter». Послідовники цієї нової субкультури нібито виступають проти так званих гопників і загалом хуліганів, скінхедів та осіб неросійської зовнішності. У деяких російських містах уже відбулися затримання неповнолітніх, які влаштовували бійки з футбольними фанатами. Останніми днями в Тік-Ток з’явилися відео, що свідчать про те, що ця субкультура поширюється вже і в українських містах. Символом субкультури є павук із цифрою 4. Вважається, що рух виник навесні 2022 року.

Фото: Поліція Харківської області, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-