Україна на кордоні з Молдовою відкриває тимчасовий пункт пропуску для залізничних перевезень

Україна на кордоні з Молдовою відкриває тимчасовий пункт пропуску для залізничних перевезень

Укрінформ
Уряд ухвалив розпорядження про відкриття нового тимчасового пункту контролю на кордоні з Молдовою, на території залізничної станції Березине, – для залізничного вантажного сполучення.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 14 лютого, передає Укрінформ.

«Приймаємо розпорядження про відкриття нового тимчасового пункту контролю на кордоні з Молдовою. Ідеться про залізничну станцію «Березине», де нещодавно відновили рух потягів. Цей маршрут важливий для транспортних перевезень, зокрема, українського зерна. Так створюємо альтернативні шляхи, щоб компенсувати втрати через російську часткову морську блокаду», - зазначив очільник Кабінету Міністрів.

Читайте також: Пукт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» планують відкрити для всіх авто до кінця року

Пункт пропуску відкрито на період воєнного стану та 90 днів після його припинення або скасування чи до запровадження спільного контролю контрольними органами України та Республіки Молдова на залізничній станції Бесарабʼяска (Республіка Молдова).

Як повідомлялось, 10 лютого залізниці України та Республіки Молдова домовилися про поглиблення співпраці для збільшення обсягів вантажоперевезень, а також про залучення українських фахівців до ремонту та відновлення залізничної інфраструктури Молдови.

Читайте також: В уряді створили Міжвідомчу робочу групу з питань гуманітарного розмінування

Загалом із 24 лютого через прикордонні з Молдовою переходи залізницею експортовано 397 тис. тонн зерна та імпортовано 363,6 тис. тонн нафтопродуктів. При цьому показники експорту зросли в 1,5 раза, до 1247 тис. тонн, а імпорту – в 3 рази, до 492 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-