Аварія на підстанції: в Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом в Одесі

Аварія на підстанції: в Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом в Одесі

Укрінформ
В Одесі та прилеглих до неї районах області через аварію на високовольтній підстанції впроваджені мережеві обмеження електропостачання, у місті діють аварійні відключення.

Як передає Укрінформ, про це національна енергетична компанія «Укренерго» повідомила в Телеграмі.

«В магістральній мережі на Одещині сталася масштабна аварія. Сьогодні вранці на одній з високовольтних підстанцій, через яку заживлюється м. Одеса, вийшов з ладу автотрансформатор, який був відновлений після пошкоджень під час російських атак. Через це в місті та декількох прилеглих до Одеси районах області діють мережеві обмеження, оскільки неможливо доставити споживачам електроенергію в повному обсязі. В Одесі – аварійні відключення», – зазначили в компанії.

Повідомляється, що в більшості інших районів області немає перешкод для доставки електроенергії споживачам.

Як нагадали в Укренерго, під час декількох останніх ракетних атак ворог навмисно обирав ціллю високовольтну інфраструктуру Одеської області, намагаючись знеструмити регіон. Унаслідок дій загарбників усі високовольтні підстанції області зазнали значних уражень.

«Ремонтні бригади Укренерго відновлювали функціонал неодноразово пошкодженого обладнання, яке працювало за резервними схемами. Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання», – пояснили в компанії.

Читайте також: Відключення світла: у Міненерго назвали регіони з найскладнішою ситуацією

В Укренерго зауважили, що масштаб аварії доволі суттєвий, тож обмеження енергоживлення цього разу будуть більш тривалими. Визначити ж конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлене, наразі неможливо. Станом на цей час фахівці НЕК спільно з Одеською обласною військовою адміністрацією й обленерго розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів.

Наголошується, що ремонтні бригади цілодобово працюють для усунення наслідків і відновлення енергоживлення.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого через масштабну аварію на підстанції без електрики залишилися три райони Одеси та частина Одеського району. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти.

Зранку 4 лютого на підстанції в Одеській області сталася друга масштабна аварія поспіль.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-