U-LEAD допомагає муніципалітетам країн ЄС знайти партнерів в Україні

U-LEAD допомагає муніципалітетам країн ЄС знайти партнерів в Україні

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» в рамках ініціативи "Мости довіри" допомагає муніципалітетам країн ЄС знайти партнерів в Україні та налагоджувати співпрацю.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт "U-LEAD", про це повідомив заступник директора Програми Андрей Хорват.

Зокрема, під час саміту «Світ за Україну», що відбувся у польському місті Жешув, Хорват зауважив, що ініціатива «Мости довіри» орієнтована на практичну співпрацю між українськими та європейськими громадами.

"Громади є рушійною силою відновлення, відбудови та реформ в Україні. Ми допомагаємо муніципалітетам у різних країнах ЄС знайти партнерів в Україні. Зокрема тих, хто справді вмотивований і зацікавлений у роботі над конкретними проєктами співпраці з українськими громадами", - сказав він.

Нині U-LEAD посприяла налагоджуванню контактів із понад 50-ма муніципалітетами ЄС. Під час панелі було представлено конкретні приклади співпраці між муніципалітетами України та Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Словаччини. Ці партнерства були напрацьовані в рамках грантової угоди з Радою європейських муніципалітетів і регіонів (CEMR). На наступному етапі за допомогою Асоціацій органів місцевого самоврядування буде створено 30 додаткових партнерств і нових спільних проєктів.

Саміт «Світ за Україну» 9 грудня об’єднав міжнародні організації, неурядові організації, інституції, політиків та бізнес для обговорення та спільних дій у надії зробити ефективнішим вплив на місцях в Україні. У саміті також взяла участь делегація з 40 мерів з України.

Читайте також: Українські громади можуть брати участь у конкурсах проєктів від програм ЄС – форум U-LEAD

Як повідомлялося, U-LEAD продовжує свою діяльність із консультаційної підтримки громад через різноманітні канали комунікації і під час війни. Програма також посилила свою активність у частині налагодження міжнародних партнерств між українськими громадами та муніципалітетами країн ЄС в рамках ініціативи "Мости довіри", що полегшує пряме надання гуманітарної допомоги та розширює перспективу подальших взаємовигідних проєктів. Окрім того, упродовж квітня-червня 2022 року програма надала 333-м громадам пакети екстреної допомоги, наповнення яких залежало від потреб на місцях. Таким чином, громади, що зазнали руйнувань, отримували інструменти для розчищення території і відновлювальних робіт, а також освітлювальні прилади. Громади, що прийняли велику кількість переселенців, отримали намети, ліжка, спальні мішки та інші засоби для внутрішньо переміщених осіб.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: u-lead.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-