На Луганщині росіяни у школах замість канікул вводять військову підготовку

На Луганщині росіяни у школах замість канікул вводять військову підготовку

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Луганської області російські загарбники замість канікул намагаються запровадити військову підготовку дітей.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

"У так званій "лнр" згадали про школярів. Запропонували замість канікул для учнів 8-х та 10-х класів організувати "курс молодого бійця", - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили в ОВА, пропаганда для загарбників важливіша за світло, воду чи тепло, навіть взимку, коли населення у захоплених містах мерзне в багатоповерхівках без комунікацій. "Як от в Лисичанську. Там у грудні розпочала роботу міжвідомча робоча група з розшуку стихійних поховань. Була половина літа, три місяці осені – вирішили шукати під снігом", - ідеться в повідомленні.

Бойовики гинуть не тільки від вогневого впливу Збройних сил України, а й зазнають втрат від так званого "дружнього вогню" своїх же солдатів, зауважили в ОВА і додали: "Це наслідок низької підготовки танкових та артилерійських екіпажів, а також відсутності взаємодії та зв’язку між підрозділами росіян. Знову шукати чоловіків по підвалах? Так ось у смт Шахтарське, що біля Довжанська, вже й забирати майже нікого. Бо у свій час керівник відділу забезпечення життєдіяльності цього населеного пункту поінформував військкомат та інші зацікавлені органи, хто і за якою адресою може переховуватися".

Читайте також: Окупанти в ОРЛО роблять усе, щоб випускники шкіл одразу ішли воювати - експерт

Крім того, росіяни продовжують примусову інтеграцію усіх сфер. Зокрема підприємці так званої "лнр", які упродовж грудня не зареєструються в єдиному державному реєстрі рф, не зможуть користуватися заходами підтримки для суб'єктів малого та середнього підприємництва. Відповідно, треба й мати оновлений пакет документів російського зразка, підкреслили в Луганській ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, 9 грудня підрозділи Сил оборони відбили атаки російських загарбників у районах населених пунктів Площанка, Невське, Білогорівка Луганської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-