За виправдання агресії рф проти України одесита оштрафували на 100 тисяч

За виправдання агресії рф проти України одесита оштрафували на 100 тисяч

Фото
Укрінформ
Київський райсуд Одеси визнав 32-річного жителя міста винним у виправдовуванні збройної агресії рф проти України і призначив штраф у розмірі 100 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону, передає Укрінформ.

«Київський райсуд Одеси визнав громадянина України винним у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Вироком суду, відповідно до затвердженої угоди про визнання винуватості, обвинуваченого засуджено до покарання у вигляді штрафу в розмірі понад 100 тис. грн у дохід держави», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що 32-річний одесит у публічному Телеграм-каналі активно створював публікації, в яких виправдовував збройну агресію рф проти України та окупацію її територій. У своїх дописах чоловік прославляв російських загарбників, заявляв, що очікує їхнього параду в Києві та залякував незгодних з такими твердженнями розправою, яка чекає на них у разі окупації.

Читайте також: У столиці затримали чиновницю ЦНАПу, яка закликала до знищення українців

Зазначається, що в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні.

Як повідомлялося, у вересні уродженця Одеської області засудили до 15 років позбавлення волі за участь у терористичній організації та державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-