Влада готова надавати допомогу звільненим селам Луганщини, але через обстріли це неможливо – Гайдай

Влада готова надавати допомогу звільненим селам Луганщини, але через обстріли це неможливо – Гайдай

Укрінформ
Виїхати до звільнених населених пунктів Луганщини мікроавтобуси із гуманітарною допомогою від обладміністрації вже готові, але поки що військові забороняють поїздки через щільні обстріли.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гадай під час брифінгу в Медіа Центр Україна — Укрінформ.

«Ми чекаємо. Як тільки військові дадуть нам добро, хоча б не стовідсотково, але зменшиться кількість обстрілів, ми відразу поїдемо до людей, позавозимо гуманітарні набори, медикаменти і все, що необхідно. Буквально сьогодні вранці ми мали приїхати в деякі населені пункти мікроавтобусами з гуманітарними вантажами. Військові зателефонували і призупинили цю поїздку через дуже щільне обстрілювання звільнених сіл», - розповів очільник Луганської ОВА.

Він уточнив, що мікроавтобуси завантажені теплими речами, медикаментами і навіть з пічками-«буржуйками», про всяк випадок.

«Можу сказати, що в тих населених пунктах, які деокуповані, – там людей небагато, але вони є. Їм важко, тому що вільного, спокійного доступу до цих територій немає. Окупанти обстрілюють їх. Деякі села просто знищують вщент обстрілами з артилерії, танків та реактивних систем залпового вогню», - зазначив Гайдай.

Читайте також: На Луганщині росіяни скупчуються біля Сватового та мінують мости - Гайдай

Як повідомлялось раніше, на Сватівському напрямку ЗСУ, за даними Генерального штабу, уже звільнили сім населених пунктів, з яких були названі села Стельмахівка і Макіївка, а також селище Білогорівка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-