На Київщині вчора вдалося зменшити споживання електроенергії в пікові години на 30%

На Київщині вчора вдалося зменшити споживання електроенергії в пікові години на 30%

Укрінформ
Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що завдяки економному використанню електроенергії 10 жовтня в пікові години вдалося зменшити її споживання на 30%.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

“Я звертаюся до всіх мешканців Київської області - вчора вами була зроблена чудова робота. Після звернень нам вдалося в пікові години з 17 до 22 години зменшити на 30% споживання електроенергії. Я звертаюся до всіх мешканців Київської області: будь ласка, сьогодні також необхідно економити споживання електроенергії, не вмикати зайві електроприлади”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: Масований ракетний обстріл: Кулеба розповів про наслідки на Київщині

Він пояснив, що тимчасове обмеження на споживання електроенергії в Київській області вводиться для збалансування енергосистеми.

Як повідомлялося, зранку 10 жовтня росія здійснила масований ракетний удар по всій території України: було випущено 84 крилаті ракети та 24 безпілотники. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти критичної інфраструктури, в окремих областях почалися перебої з електропостачанням та мобільним зв'язком.

Влада закликала українців споживати електрику так, щоб не перевантажувати вітчизняну енергосистему, яка зазнала масованої ракетної атаки з боку росії.

Читайте також: Електропостачання відновили по всій Київській області

Для забезпечення балансу енергосистеми після ракетної атаки ДТЕК впровадило графіки аварійного відключення електропостачання, які оновлюватимуться кожного дня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-