Україна звернулася до ЮНЕСКО через погрози батькам школярів на загарбаних рф територіях

Україна звернулася до ЮНЕСКО через погрози батькам школярів на загарбаних рф територіях

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей загарбники погрожують батькам, що відправлять їх дітей до дитячих будинків, якщо учнів не запишуть у школи, що перейшли на російську програму навчання - з цього приводу Україна звернулась до ЮНЕСКО.

Про це повідомив у Фейсбуці перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«Окупанти продовжують свою злочинну діяльність на Херсонщині. Наразі вони погрожують батькам на тимчасово захоплених Херсонській та Запорізькій областях відправити дітей до дитячих будинків, якщо вони не запишуть їх до шкіл, що перейшли на російську програму навчання», - йдеться у повідомленні.

Як відзначив Соболевський, з цього приводу Україна звернулась до ЮНЕСКО. Міністерство закордонних справ України закликає ЮНЕСКО терміново відреагувати на ці випадки – відповідну інформацію оприлюднив речник МЗС.

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ знову завдали ударів по Чорнобаївці й Антонівському мосту

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники роблять ставку на сферу освіти, зокрема, на впровадження так званих російських стандартів у школах. Для цього окупанти направляють учителів до окупованого Криму на так звану перекваліфікацію. Водночас через незначну кількість згодних співпрацювати з російськими загарбниками вчителів окупанти були змушені змінити підхід і почали направляти методистів, зокрема з окупованого Криму, для «навчання» педагогів херсонських шкіл безпосередньо в області.

На Херсонщині загарбники чинять колосальний тиск на директорів шкіл, учителів, тому що переважна більшість педагогів відмовляється працювати з окупантами і перебудовувати роботу навчальних закладів під російську програму.

У Новій Каховці на тимчасово захопленій території Херсонщини військові рф викрали двох жінок - директорів місцевих ліцеїв.

На Херсонщині загарбники погрожують виселенням та конфіскацією майна батькам, які не віддають школярів на навчання за російськими програмами. А колаборанти у супроводі озброєних військових рф ходять по домівках, де живуть родини з дітьми шкільного віку, аби змусити батьків віддати дітей навчатися у школи за російськими програмами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-