В Одесі відкриють у вересні лише чверть шкіл і чотири дитсадки, які мають укриття

В Одесі відкриють у вересні лише чверть шкіл і чотири дитсадки, які мають укриття

Укрінформ
В Одесі у новому навчальному році працюватимуть офлайн лише 33 загальноосвітні школи і чотири дошкільні установи, які облаштовані укриттями згідно з вимогами ДСНС. Переважна більшість школярів навчатимуться дистанційно.

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в пресслужбі мерії, пославшись на директорку департаменту освіти та науки Олену Буйневич.

«1 вересня в Одесі відкриються 33 школи, в яких облаштовані укриття, прийняті інспекторами ДСНС. Ці муніципальні освітні заклади будуть відвідувати близько 3 тис. школярів, а переважна більшість учнів навчатимуться дистанційно», - зазначили в пресслужбі.

Читайте також: За кордоном перебуває близько 5% українських освітян – Горбачов

У найближчі дні також департамент освіти та науки міськради також відкриє чотири дошкільні заклади, де облаштовані укриття. Відвідуватимуть їх передусім діти тих батьків, які залучені до роботи в критичній інфраструктурі міста.

На облаштування укриттів в освітньо-виховних закладах мерія витратила з бюджету 9 млн грн. На жаль, у більшості шкіл висота цокольних та підвальних приміщень не дала змоги створити умови для тимчасового перебування в них людей.

Як повідомлялось, торік у 124 муніципальних освітніх закладах Одеси навчалися 134 тис. школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-