На Херсонщині до

На Херсонщині до "російських шкіл" не йдуть ні діти, ні педагоги

Укрінформ
На Херсонщині руйнуються плани окупантів з впровадження шкільної освіти на російський лад: працювати за програмами загарбників не хочуть ні вчителі, ні діти, і навіть завезти потрібну кількість викладачів із Криму не вдається.

Про це повідомив у Телеграмі перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Завдяки патріотичній позиції херсонських педагогів у окупаційних властей велика проблема з підготовкою освітньої мережі до запуску навчального року. Переважна більшість керівників навчальних закладів відмовилися брати в цьому участь, така сама ситуація і з вчителями. Крім того, аналогічна тенденція спостерігається і в настроях батьків, які не сповнені ентузіазму віддавати своїх дітей до "російських шкіл", - зазначив Соболевський.

За його словами, не спрацювала й ідея масового "кримського педагогічного десанту". Кримчани розсудливо не поспішають переїжджати на Херсонщину та заповнювати собою вакансії у цій сфері.

"Звідси й безглузді призначення у херсонських школах та училищах, коли людей без педагогічної освіти залучають до їх керівництва. Ну, і не варто забувати, що документи "російського зразка", видані на Херсонщині, є юридично нікчемними", - нагадав заступник голови облради.

Він також наголосив, що з українського боку робота над організацією реального навчального процесу триває щодня і право на освіту для школярів буде реалізовано максимально.

Читайте також: На Херсонщині молодь намагаються залучити до проросійських організацій – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники на Херсонщині тиснуть на педагогів та директорів шкіл, кидають їх у катівні, вимагаючи стати до роботи та навчати українських школярів за російськими програмами. Також окупанти активно поширюють чутки, що батьків, чиї діти не підуть до шкіл, позбавлятимуть батьківських прав, а дітей – депортуватимуть до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-