Громади Черкащини отримали від U-LEAD генератори та ліхтарі

Громади Черкащини отримали від U-LEAD генератори та ліхтарі

Фото
Укрінформ
Десять громад Черкащини отримали від Програми «U-LEAD з Європою» допомогу для налагодження роботи комунальних підприємств.

Про це Укрінформу повідомили у U-LEAD.

Зокрема, зазначається, що у Білозірську, Жашківську, Звенигородську, Золотоніську, Кам'янську, Канівську, Ладижинську, Уманську, Христинівську, Чорнобаївську громади Черкащини вже доставили генератори та ліхтарі з пакету допомоги «Освітлення» від U-LEAD.

Другим етапом буде надання допомоги у рамках гуманітарного пакету «Прихисток», до складу якого увійдуть: намети, каремати, спальники, похідні ліжка, генератори, баки для питної води, ковдри та набори для ВПО – наплічники із їжею, медикаментами.

За словами керівника Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Черкаській області Сергія Слинька, громади Черкащини з перших днів воєнного стану активно надають допомогу ВПО, які шукають прихисток від війни або їдуть транзитом в інші регіони.

«Десять зазначених громад вже отримують товари, які дозволять їм підтримувати ВПО. Програма U-LEAD у відповідь на нагальні потреби ОМС, спричинені війною, загалом надає підтримку вже понад 320-ти громадам країни, які серйозно постраждали від війни або активно залучені у розміщення внутрішньо переміщених осіб», - зазначив Слинько.

Читайте також: Тростянецька громада за підтримки U-LEAD відновлюється після окупації

Як повідомлялося, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: U-LEAD з Європою

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-