У Херсоні загарбники вимагають від освітян перейти на російську навчальну програму

У Херсоні загарбники вимагають від освітян перейти на російську навчальну програму

Укрінформ
У Херсоні російські загарбники провели збори серед директорів місцевих шкіл, де висунули вимогу перейти на російські освітні програми.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

“Окупаційна адміністрація Херсона провела збори директорів місцевих шкіл, на яких було висунуто вимогу з 1 вересня розпочати навчальний процес за російськими освітніми програмами. З близько 60 присутніх директорів шкіл пропозицію прийняли лише двоє. Відповідно, їм доручено провести збори своїх педколективів та змусити підлеглих переоформитись за російським законодавством уклавши договори з окупаційною адміністрацією”, - ідеться в повідомленні.

Аналогічні збори були проведені з працівниками Херсонської дирекції залізничних перевезень Укрзалізниці. Представники загарбників повідомили, що гроші будуть виплачуватись лише тим працівникам, які підуть на співпрацю. При цьому виплати будуть удвічі меншими за чинні зарплати Укрзалізниці.

Читайте також: У Херсоні лікарі масово відмовляються співпрацювати з російськими загарбниками - КримSOS

Як зауважили у розвідці, “очевидно, що окупаційна адміністрація Херсона не має достатніх фінансових ресурсів із забезпечення життєдіяльності міста в умовах окупації”. До того ж у найближчій перспективі надходження цих фінансових ресурсів не планується.

Також у місті продовжується продаж сім-карт російських мобільних операторів. Спостерігається дефіцит карт на ринку мобільних послуг. Продавці сім-карт фотографують першу і другу сторінки паспортів громадян України.

Читайте також: ЗМІ: не мобільний оператор, а фікція – які «сімки» продають окупанти у Херсоні

Для повного контролю телекомунікаційних послуг ворог завершує з’єднання мереж тимчасово захопленої частини Херсонської області та російської федерації (через тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим). Доступ до українських інтернет-сайтів та послуг онлайн-банкінгу заблоковано. Телекомунікаційне обладнання українських операторів "Київстар" і Vodafone налаштовано на роботу через рф.

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що у Маріуполі російські загарбники скасували літні канікули у школах та оголосили про продовження навчального року до 1 вересня. Основна мета такого “навчання” - деукраїнізація та підготовка до навчального року за російською програмою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-