ЗМІ: не мобільний оператор, а фікція – які «сімки» продають окупанти у Херсоні

ЗМІ: не мобільний оператор, а фікція – які «сімки» продають окупанти у Херсоні

Укрінформ
Номери «мобільного оператора», які продають херсонцям, насправді не російські - це фікція.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє херсонське видання «Мост» із посиланням на інформацію від херсонців, які намагалися зареєструвати свої акаунти. 

«Виявилося, що номери дивного оператора «На зв'язку» не ідентифікуються жодною системою, й за їх допомогою неможливо зробити онлайн-реєстрацію. Зокрема, неможливо створити акаунт Google, зареєструватися в соціальних мережах та на інших ресурсах», - ідеться у повідомленні.

Родичі херсонців з росії казали їм, що вони без проблем реєстрували на різних онлайн-ресурсах номери операторів рф, які офіційно працюють в цій країні. Тобто, «На зв'язку» не можна вважати й російським оператором.

Фото: most.ks.ua

«Це, як кажуть в народі, шарашкіна контора на кшталт «Фенікса» чи «Лугакома», які працюють відповідно в так званих «днр» і «лнр», - зазначає видання.

«Інакше кажучи, номери сумнівного оператора й сам оператор - якийсь «кустарний» витвір, який не має жодного відношення до сучасного мобільного зв'язку», - інформує видання.

До того ж якість послуг цього оператора дуже погана: мобільний зв'язок працює з перебоями, мобільного інтернету взагалі немає. Також немає можливості поповнити рахунок. Єдиний спосіб поповнення - російський онлайн-сервіс, який приймає лише карти, випущені банками рф, йдеться у повідомленні.

Також херсонці пишуть в пабліках, що на номери оператора «На зв'язку» телефонують якісь люди з російських телефонних номерів й розпитують про життя в Херсоні. Це теж дуже не подобається містянам й насторожує їх, зазначає видання.

Читайте також: Херсонщина без зв‘язку: люди можуть «дотягнутись» до новин з України тільки через VPN

Як повідомлялося, станом на 4 червня Херсонській ОВА вдалося встановити зв'язок лише з окремими громадами області, що перебувають під тимчасовою окупацією.

У Херсонській області 30 травня зник інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заявила, що найближчим часом відновити зв'язок у Херсонській області, ймовірно, не вдасться, оскільки відповідне обладнання перебуває під контролем окупаційного режиму та російських військових.

Через відсутність українського мобільного зв'язку на Херсонщині під загрозою була можливість користуватися банкінгом.

Жителям тимчасово захоплених територій рекомендують користуватися мобільними застосунками, побудованими на відкритому коді, та VPN-сервісами.

В ОВА закликають мешканців області не надавати паспортних даних для придбання сімкарт російських операторів мобільного зв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-