У Рівному роздали майже вагон борошна від продовольчої програми ООН

У Рівному роздали майже вагон борошна від продовольчої програми ООН

Укрінформ
Майже вагон борошна, яке закупила Всесвітня продовольча організація ООН World Food Programme, розподілили у Рівному серед вразливих верств населення.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення пресслужби Рівненської міської ради.

«Понад 57 тонн борошна розподілили поміж десятьма школами Рівного. Саме тут його безкоштовно роздавали рівнянам, які найбільше того потребують», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що борошно отримали майже 11,5 тисячі малоімущих жителів обласного центру.

Окрім роздачі у школах, організовано адресну доставку борошна тим категоріям, які не можуть прийти по нього.

Як повідомляло агентство, завдяки Всесвітній продовольчій організації ООН World Food Programme Рівне отримало 1200 тонн борошна, з них 700 тонн передали обласній військовій адміністрації. Частину розподілили поміж медичними закладами, частину передали в церкви для роздачі людям, а решту — роздавали по школах рівнянам.

Окрім цього, борошно направили для переселенців та в соціальні заклади області.

Читайте також: Папа Римський закликав не використовувати зерно як зброю

Як повідомляв Укрінформ, Всесвітня продовольча програма розгорнула масштабну гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від війни. Так, зокрема, налагоджено контакти з хлібзаводами, борошномельними підприємствами та підприємствами харчової промисловості в Україні для закупівлі товарів у критичних регіонах. Йдеться про близько 40 тис. тонн продовольчих товарів. Відкрито сім складських приміщень у Києві, Львові, Дніпрі, Вінниці, Чернівцях, Одесі та Кропивницькому. А у Львівській, Вінницькій та Івано-Франківській областях надається грошова допомога переселенцям.

Всесвітня продовольча програма (World Food Programme) – це організація ООН, яка надає продовольчу допомогу у вигляді грошових переказів, ваучерів або продуктів харчування внутрішньо переміщеним особам та уразливим категоріям українців.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-