росія планувала провокації та диверсії в Одесі на роковини трагедії 2 травня

росія планувала провокації та диверсії в Одесі на роковини трагедії 2 травня

Відео
Укрінформ
Правоохоронці зірвали плани росії дестабілізувати ситуацію в Одесі на роковини трагедії 2 травня, затримані 12 диверсантів.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

Зараз особлива увага приділяється Одеській області, оскільки ворог не полишає планів захоплення регіону.

Напередодні 2 травня працівники ДБР спільно зі співробітниками Національної поліції провели масштабну спецоперацію з виявлення організаторів та виконавців можливих диверсій та провокацій у роковини трагедії.

Були перевірені десятки осіб з-поміж криміналітету та можливих колаборантів, які могли під керівництвом спецслужб рф дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Працівники ДБР виявили та затримали 12 осіб, які обґрунтовано підозрюються у підготовці диверсій, протестів і заколотів на Одещині. Також, за оперативною інформацією, затримані працювали над підбуренням одеситів до масових безпорядків.

Читайте також: Ворог готує провокації в Одесі, намагаючись втягнути і жителів Придністров

У диверсантів працівники Бюро виявили арсенал зброї та вибухівки. Велика кількість автоматів, кулеметів, гранат, пістолетів та набоїв до них зберігалась у приватному будинку одного із затриманих. Крім того, у заколотників виявили прапори з комуністичною символікою, медалі, антиукраїнські книги та агітаційні брошури.

За задумами ворога, зловмисники мали реалізувати свій злочинний план на річницю трагічних подій – 2 травня.

Слідчі ДБР порушили кримінальне провадження за державну зраду (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Усіх фігурантів передали Службі безпеки України для подальших процесуальних дій.

Читайте також: рф надрукувала «екстренний випуск» газети Придністров'я за 2 травня про теракти

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня 2014 року учасники одеського антимайдану напали в центрі міста на українських активістів. Під час сутичок пролунали постріли, загинули кілька чоловік. Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де вони забарикадувалися у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинули 48 учасників масових заворушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-