Чоловіків із Маріуполя примусово мобілізують до «армії днр»

Чоловіків із Маріуполя примусово мобілізують до «армії днр»

Укрінформ
Із заблокованого Маріуполя отримано перші підтвердження примусової мобілізації чоловіків до «армії днр», яких направлять на війну з Україною.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Фільтрація. Надходять повідомлення про посилення суцільної фільтрації чоловіків в приватному секторі Кальміуського та Лівобережного районів. Отримано перші підтвердження примусової мобілізації до «армії днр». Переважно, молоді чоловіки до 40 років. Їх спрямовують в напрямку Донецька. На зараз інформацію додатково уточнюємо щодо кількості та подальшої долі», - написав Андрющенко.

Раніше він повідомляв, що загарбники утримують у фільтраційних таборах по лінії Мангуш-Нікольське-Ялта не менше 20 тисяч осіб, перешкоджаючи можливості евакуюватись через навмисне затягування та сповільнення процедури фільтрації. Також ще 5-7 тисяч осіб знаходяться у фільтраційному таборі у селі Безіменне на стадії підготовки до депортації.

Читайте також: Ворог може організувати свій коридор для вивезення людей з Маріуполя в росію - Верещук

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова раніше заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів.

Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», українська морська піхота, мотострілки.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-