На Луганщині працюють тільки дві лікарні, тяжкохворих вивозять з області

На Луганщині працюють тільки дві лікарні, тяжкохворих вивозять з області

Відео
Укрінформ
У Луганській області під обстрілами працюють тільки дві лікарні - в Сєвєродонецьку та Лисичанську, тяжкохворих вивозять у медзаклади Дніпропетровщини.

Про це заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на пресбрифінгу за допомогою онлайн-зв’язку в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є дві лікарні, які працюють – це в Сєвєродонецьку та Лисичанську. Вони повністю забезпечені всіма необхідними медикаментами… Всіх важких хворих ми намагаємось вивозити в сусідню область – в Дніпропетровську, тому що ми розуміємо, що обстріли будуть тільки збільшуватися, і наші лікарні просто не зможуть надавати медичну допомогу. Тому вони важкохворих або поранених стабілізують, а далі ми їх вивозимо з області», - сказав Гайдай.

Він також зазначив, що ці дві лікарні в регіоні забезпечили додатковими автомобілями швидкої допомоги, тому що автомобілі сьогодні – «це просто розхідний матеріал, будь-який обстріл може вивести з ладу дуже багато техніки одночасно». Також для автомобілів є пальне, яке зберігається, додав глава області.

Читайте також: На Луганщині неможливо порахувати кількість загиблихГайдай

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-