На Луганщині неможливо порахувати кількість загиблих – Гайдай

На Луганщині неможливо порахувати кількість загиблих – Гайдай

Укрінформ
На Луганщині зафіксувати кількість загиблого мирного населення неможливо, тому що багато тіл просто лежать на вулицях, і їх не можна забрати через обстріли російських військ.

Про це заявив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай на пресбрифінгу в UkraineMediaCentre Kyiv, передає кореспондент Укрінформу.

«Порахувати кількість загиблого населення мирного взагалі не можна. Тому що в нас просто є жахливі ситуації, дуже важкі», - сказав очільник області.

Він зазначив, що в Попасній і Рубіжному бої ідуть всередині міст, і люди просто ховають загиблих у своїх дворах або сусідів, або знайомих і родичів.

«У нас є офіційна статистика, що там орієнтовно десь 200 людей загинули, але насправді їх набагато більше. Можу привести приклад – внаслідок одного тільки обстрілу майже десять людей розірвало на частини і ми їх збирали два дні, тому що обстріли не зупинялися», - наголосив Гайдай.

За його словами, у Гірській громаді така само жахлива ситуація, бо там два місяці обстріли не вщухають навіть на день: «Там дуже багато людей, які загинули, вони просто лежать на вулицях, їх неможливо забрати і неможливо порахувати, на жаль».

Читайте також: На Луганщині знеструмлені 215 населених пунктів через пошкодження загарбниками високовольтної лінії

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії різною зброєю - системами залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Читайте також: З Луганщини не виїхали ще 70 тисяч людей: Гайдай каже, що евакуація буде і без «режиму тиші»

24 лютого президент росії путін розпочав повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-