Тварин із харківського Фельдман Екопарку вивезли

Тварин із харківського Фельдман Екопарку вивезли

Відео
Укрінформ
Усіх тварин, що вижили, з харківського Фельдман Екопарку вивезли.

Про це на сторінці у Фейсбуці повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, передає Укрінформ.

"Усе. Місія виконана. Відправляємо вже останні дві машини на Київ і Хмельницький. Усіх тварин із харківського Екопарку вивезено. Можна видихнути”, – написав він.

На підтвердження Лисенко опублікував декілька відео.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували Фельдман Екопарк, розташований за харківською кільцевою дорогою у Дергачівському районі. Комплекс знаходиться на лінії вогню з першого дня вторгнення, через руйнування вольєрів деякі тварини розбіглися, багато тварин загинули, зокрема, потомство білих тигрів, пантер, ягуарів. Під час обстрілу загинули троє співробітників Екопарку, які приїжджали годувати тварин.

Читайте також: З екопарку під Харковом вивезли чотирьох ведмедів, корів та оленя

Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, в Екопарку навіть розглядали варіант із приспанням тварин, проте на допомогу прийшли колеги і волонтери з Харкова та інших регіонів країни. Частину тварин було поселено у Харківському міському зоопарку. Півтора десятки котячих вивезли до Дніпра, звідти вони вирушають до інших міст, зокрема на захід України та до Києва. Ведмедів готові прийняти у «Синевирі».

Фото: Фейсбук Фельдман Екопарк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-