Ведмедів із харківського екопарку планують евакуювати у Синевир, левів - у Київ

Ведмедів із харківського екопарку планують евакуювати у Синевир, левів - у Київ

Укрінформ
З "Фельдман-Екопарку" евакуюють тварин. Ведмедів планують відправити у Синевир, леви поїдуть у Київ.

Про це під час брифінгу сказав міський голова Дніпра Борис Філатов, повідомляє Укрінформ.

“Вчора Михайло Олександрович (Лисенко – заступник мера Дніпра) особисто побував у Екопарку Фельдмана. Під обстрілами йому вдалося евакуювати кілька великих тварин – ведмедів, левів, тигрів. Далі ми продовжуватимемо евакуації, але, на жаль, це досить важка логістична ситуація… Ну уявіть собі, як можна вивезти жирафа, їх просто неможливо помістити в жодний транспортний засіб. Ми будемо продовжувати рятувати тварин, ми люди, а не нелюди, які на нас напали”, - сказав він.

Читайте також: Тварин із зоопарку під Харковом вивозять до Дніпра, Києва та Житомира

Також Філатов заявив, що наразі є домовленості з киянами - вони готові прийняти левів, ведмеді поїдуть у Синевир, частину тварин розмістять на території дніпропетровського цирку, а потім вони поїдуть далі. Допомогу готовий надати у цьому питання і Житомир.

Крім того, мер Дніпра нагадав, що КП "Зооконтроль" готове приймати собак з усієї України.

"Більше того, у нас зараз знаходиться кілька десятків собак, які мають господарів - наших захисників, воїнів ЗСУ. Просто поки хлопці на фронті і їм немає з ким залишити своїх домашніх тварин, ми забрали їх до себе і там утримуємо”, - додав Філатов.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська майже повністю зруйнували "Фельдман-Екопарк" під Харковом. Тварин погодилися прийняти три міста: Дніпро, Київ і Житомир. Евакуація великих хижаків була однією з найбільших проблем, у зоопарку навіть розглядали варіант із присипанням тварин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-