Ексдепутат-корупціонер з рф «заблукав» і опинився в окупованому рашистами Вовчанську

Ексдепутат-корупціонер з рф «заблукав» і опинився в окупованому рашистами Вовчанську

Укрінформ
Уже колишній депутат Іванівської обласної думи в росії Сєргєй Шестухін, якого позбавили статусу за корупцію, з’явився у окупованому Вовчанську на Харківщині.

Про це повідомляє громадська організація «Харківський антикорупційний центр» (ХАЦ) із посиланням на публікації в соцмережах, передає Укрінформ.

«У соцмережах уже ексдепутат написав, що поїде з гуманітарної місією на Донбас. Але до Донбасу не доїхав, а опинився у Вовчанську. У коментарях після поїздки він заявив, що «місія пройшла хорошо», а також «Одна неприємність – вбили якогось місцевого депутата», - повідомили в ХАЦ.

Читайте також: Депортованих маріупольців вивозять до найдепресивніших регіонів росії

Щодо «неприємності», то, ймовірно, йдеться про загибель директора ДП «Вовчанське лісове господарство», колишнього депутата Харківської обласної ради Сергія Пієва, якого окупанти розстріляли за кермом.

Як зазначають розслідувачі, 31 березня Шестухіна позбавили депутатського мандату. Два тижні тому місцева прокуратура направила до думи подання, бо орган нагляду дійшов висновку, що депутат порушив антикорупційне законодавство.

Читайте також: Якщо наздогнали, то мобілізували: в окупованому Луганську рашисти «полюють» на чоловіків

«Відомості про доходи народного обранця за 2018 рік прокуратура визнала свідомо недостовірними та неповними. Виявилося, що цей депутат за поданням довідки про доходи приховав факт отримання ним у 2018 році доходу за договором поступки права оренди земельної ділянки у розмірі понад 200 тис. рублів. Порушення підтвердила депутатська комісія, яка вивчила матеріали прокурорської перевірки. Після чого, Шестухіна позбавили мандату», - пише ХАЦ.

Читайте також: В окупованому Бердянську директори шкіл пишуть заяви на звільнення

Як повідомлялося, на Харківщині в окупованому Куп’янську помітили братів Лужецьких, яких у 2014 році в Тернополі звинуватили у вербуванні для «лднр» і шахрайстві та згодом обміняли, а також російського пропагандиста Олександра Коца, який вісім років дезінформував про перебіг війни в зоні ООС.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-