З Волинського будинку дитини малюків евакуювали до Польщі

З Волинського будинку дитини малюків евакуювали до Польщі

Фото
Укрінформ
З Волинського обласного будинку дитини евакуювали 19 дітей до Польщі.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, передає Укрінформ.

«Малята з Волинського обласного будинку дитини тимчасово переїхали у більш комфортні умови, в передмістя Вроцлава в місто Кшедліна Мала, в спеціалізований будинок дитини, яким опікуються сестри монахині. Уряд міста люб'язно запросив працівниць і вихованців до себе», - повідомив Недопад.

Він зазначив, що таке рішення прийнято, аби полегшити життя малюків, які не мають батьківської опіки, і для яких надмірним випробуванням стала необхідність евакуації до укриття через повітряні тривоги. Працівниці дитячого будинку поїхали разом із малюками, щоб опікуватися ними і надалі.

«Наших діток у Польщі зустріли надзвичайно тепло, створили чудові умови для перебування дітей і опікунів, надали безкоштовне проживання і харчування. Вкотре приємно вразило приязне ставлення польської громади до українців. Дружба між нашими націями міцніє, а кордони стираються. Діток забезпечили новим одягом, засобами гігієни і всім необхідним. Після перемоги діти повернуться додому», - додав Недопад.

З дітьми з Волині також переїхали чотири медсестри і лікар, які організовують подобове чергування по догляду за 19 волинськими малюками.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-