У Харкові розірвали договір з генпідрядником, який будував онкоцентр

У Харкові розірвали договір з генпідрядником, який будував онкоцентр

Велике будівництво
Укрінформ
У Харкові розірвали договір з приватним підприємством «РОМБ+», яке було генеральним підрядником виконання робіт з будівництва онкоцентру та систематично порушувало умови договору.

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної держадміністрації, передає Укрінформ.

«Результатом роботи однієї з робочих груп стало розривання договору з генпідрядником. Адже у випадку зриву будівництва онкоцентру мова йде не лише про невиконання програми Президента "Велике будівництво" на Харківщині. Мова про те, що жителі області не зможуть вчасно отримати такий вкрай необхідний заклад охорони здоров'я. Відповідно до графіка будівництва Харківського онкоцентру, минулого року повинні були здійснити значну частину робіт, на що були передбачені і виділені необхідні кошти», – заявив директор Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Сергій Жуков.

Як повідомили в ОДА, робоча група з проведення аналізу виконання у 2020-2022 роках будівельних робіт у межах програми «Велике будівництво» встановила, що обладміністрація, як розпорядник коштів, у встановлені договором терміни та в повному обсязі здійснила оплату виконаних робіт, а також максимально сприяла реалізації проєкту. Водночас загальна вартість виконаних протягом 2021 року генпідрядником робіт становила менш ніж 40 % від запланованого замовником фінансування.

Як з'ясувала робоча група, генпідрядник не виконував належним чином свої зобов'язання та систематично порушував умови договору, зокрема й щодо строків виконання робіт, невикористання авансових бюджетних коштів. Крім того, генпідрядник перешкоджав замовнику будівництва здійснювати контроль за ходом, вартістю та обсягами виконання робіт та не інформував до останнього про хід робіт. Під час дії договору та засідань робочої групи генпідрядник постійно намагався перекласти відповідальність на інших осіб: замовника, проєктантів, постачальників тощо. При цьому не було надано жодного документального підтвердження наявності об'єктивних причин порушення строків виконання робіт.

Робоча група дійшла висновку про неспроможність ПП «РОМБ+» виконувати обов'язки генпідрядника.

Читайте також: Становлення інфраструктури незалежної України: Велике будівництво Херсонщини

Про розірвання договору на будівництво першої черги обласного онкоцентру Департамент капітального будівництва ХОДА повідомив ПП «РОМБ+» відповідним листом.

В ОДА зауважили, що під час огляду будівництва онкоцентру 19 січня голова обладміністрації Олег Синєгубов дав доручення почати розроблення проєктно-кошторисної документації для третьої черги, аби уникнути подальших затримок будівництва. Цю пропозицію винесуть на найближчу сесію обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-