Франківськ готовий прийняти посольство США у разі його рішення про переїзд – мер

Франківськ готовий прийняти посольство США у разі його рішення про переїзд – мер

Укрінформ
Івано-Франківськ готовий прийняти посольство США у разі його рішення про переїзд у Західну Україну. Місцева влада вже готує про це листа до дипломатичної установи.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

«Готуємо листа до посольства США, яке розглядає можливість переїхати в Західну Україну, то Івано-Франківськ готовий допомогти і прийняти посольство США», - зазначив Марцінків.

За його словами, в Івано-Франківську розглядають можливість розмітити посольство США на Локомотиворемонтному заводі, де територію можна огородити за всіма вимогами.

Читайте також: Росія просуває викривлену інтерпретацію Мінських угод - посольство США

Відомо, що українські ЗМІ із посиланням на видання BuzzFeed розмістили інформацію про те, що посольство США у Києві розглядає на випадок можливого нападу Росії можливість переїзду до Західної України.

Локомотиворемонтний завод заснований у 1866 році як «Залізничні майстерні Станіславова». Свого часу тут виготовляли бронепоїзди для УНР. Після Другої світової війни роботу ЛРЗ відновили. Втім у 90-х роках підприємство опинилось на межі банкрутства. У 2017 році Івано-Франківська міська рада на аукціоні викупила завод за майже 34 млн грн.

Нині на ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» працюють понад 200 людей. Основним замовником ЛРЗ залишається Укрзалізниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-