За тиждень від поліомієліту щепили понад 9,2 тисячі дітей

За тиждень від поліомієліту щепили понад 9,2 тисячі дітей

Укрінформ
За перший тиждень першого етапу кампанії з імунізації дітей від поліомієліту щеплення отримали понад 9,2 тис. дітей. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Центр громадського здоров'я.

"За перший тиждень кампанії щеплення проти поліомієліту в Україні, станом на 5 лютого 2022 року, захист отримали 9 273 дитини віком від 6 міс. до 6 років (1 та 2 дози ІПВ). З них 4 199 отримали одну дозу (5%) та 5 074 отримали другу дозу (9%)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що деякі регіони розпочали імунізацію від поліомієліту ще в січні.

Читайте також: В Україні починають вакцинувати від поліомієліту дітей, які пропустили щеплення

Найвищі показники охоплення, включно з січнем, у Дніпропетровській (31%); Сумській (13%); Кіровоградській (13%); Херсонській (13%); Полтавській (11%); Хмельницькій (11%) областях.

Найнижчі показники у Львівській (2%), Чернівецькій (3%), Луганській (3%) областях.

У Центрі здоров'я закликали батьків звернутися до сімейного лікаря та перевірити статус щеплень дитини згідно з Календарем та, у разі потреби, запланувати надолужити пропущені щеплення.

Державним коштом закуплено вакцину виробництва «Імовак Поліо» (виробництва Санофі Пастер, Франція), яка безпечна, ефективна, прекваліфікована ВООЗ і захищає від усіх типів поліовірусу.

Читайте також: Кожна третя дитина в Україні не вакцинована від поліомієліту — ЮНІСЕФ

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я оголосило двоетапну кампанію з імунізації дітей від поліомієліту у зв'язку з реєстрацією на території України двох випадків захворювання на поліомієліт невакцинованих дітей.

Перший етап стартував з 1 лютого і триватиме три тижні. В цей час планується щепити дітей від 6 місяців до 6 років, які не отримали необхідну кількість доз вакцини проти поліємієліту. В рамках цього етапу планується охопити щепленнями майже 140 тисяч дітей.

Другий етап планується провести навесні. Впродовж цього етапу всі діти до 6 років мають отримати оральну поліомієлітну вакцину (ОПВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-