У селі Пархомівка на Харківщині завершили капітальний ремонт ліцею - фото

У селі Пархомівка на Харківщині завершили капітальний ремонт ліцею - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У селі Пархомівка Богодухівського району на Харківщині завершили капітальний ремонт ліцею.

Про це повідомляє пресслужба Харківської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

Ліцей у селі Пархомівка Богодухівського району / Фото: Харківська ОДА

«Комплексний підхід ураховує застосування нових технологій, заміну основних комунікацій, проведення енергоощадних заходів та оснащення класів новими меблями та обладнанням. Оновлена школа готова на початку навчального року приймати учнів», - повідомив заступник голови ОДА Михайло Харнам.

Як розповіла директор Пархомівського ліцею Світлана Москаленко, у побудованій у 1970 році школі жодного разу не проводився капітальний ремонт. Уже почала протікати покрівля, а взимку в класах було холодно.

Читайте також: На Черкащині відкрили приймальне відділення обласної лікарні

«Деякі роботи, як то заміна вікон, відбувалися раніше, але основні пройшли з 2020 по 2021 рік у межах програми Президента «Велике будівництво». Замінено покрівлю, проведено утеплення фасаду. Зроблено капітальний ремонт в усіх класах, які забезпечені новими меблями та обладнанням, що дасть можливість комп’ютеризувати школу. Також отримали сучасну красиву спортивну залу, яка теж обладнана різним ігровим та спортивним знаряддям», - повідомила Москаленко.

Читайте також: На Донеччині проводить капремонт дороги Слов’янськ-Майдан

За словами заступника голови Богодухівської РДА Юрія Кузуба, проведені заходи з енергозаощадження дозволять економити кошти на опаленні.

«Маємо котельню на твердому паливі – брикетах. Було замінено тепломережу й утеплено фасад – усе це дасть свої результати. Плюс оновлено покрівлю – тепер маємо шатровий дах», - зазначив Кузуб.

Наразі в Пархомівському ліцеї навчаються більш ніж 200 дітей.

Читайте також: У Житомирі реконструюють аеропорт, міст і залізницю – мер

Як повідомляв Укрінформ, раніше координатор програми Президента «Велике будівництво», заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, що протягом 2021 року в Україні збудують чи відремонтують 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-