Кількість постраждалих від отруєння в Харкові зросла до 85

Кількість постраждалих від отруєння в Харкові зросла до 85

Укрінформ
У Харкові ще двоє людей звернулися по меддопомогу зі скаргами на отруєння після відвідування кафе. Наразі кількість постраждалих сягнула 85 осіб.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Тетяна Карлова.

"Станом на 21 червня ще двоє людей звернулися по меддопомогу зі скаргами на отруєння після відвідання суші-кафе. Одна людина госпіталізована, інша лікується амбулаторно. Зараз загальна кількість постраждалих сягнула 85 осіб", - сказала Карлова.

Читайте також: Отруєння у дитсадку на Буковині: бактерії всюди — у стравах, посуді та воді

За її словами, на сьогодні госпіталізовані 81 особа, у тому числі 18 дітей: "Ще четверо лікуються амбулаторно: "Діагноз - гострий ентероколіт. Стан здоров'я хворих задовільний".

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня завідувачка відділення Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Тетяна Карлова повідомила, що бактеріологи уточнюють тип кишкової інфекції, що стала причиною масового отруєння, внаслідок якого з 17 червня до лікарень Харкова та області потрапила близько 80 осіб, у тому числі 16 дітей різного віку. Серед хворих є двоє співробітників кафе.

На даний час триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Читайте також: З початку року грибами отруїлись 35 осіб - ЦГЗ

Правоохоронці допитують встановлених потерпілих та з'ясовують усі обставини кримінального правопорушення. Проводиться дослідження зразків аналізів потерпілих, триває судово-медична експертиза.

17 червня Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України повідомив, що після вживання їжі у двох ресторанах – "Мафія" та "Якіторія" - 25 людей госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-