U-LEAD допомагає створити 1300 точок доступу до державних послуг

U-LEAD допомагає створити 1300 точок доступу до державних послуг

Децентралізація
Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» у співпраці з органами влади в Україні поліпшує доступ населення до адміністративних послуг.

Про це йшлося на онлайн-конференції U-LEAD «Послуги для всіх», передає Укрінформ.

«U-LEAD сприяє створенню понад 1300 точок доступу до послуг від держави у громадах, виконуючи обіцянку наблизити ці послуги до всіх мешканців України, особливо до жителів віддалених населених пунктів та найбільш вразливих груп. Мільйони українських жінок та чоловіків отримають користь від покращення якості надання адміністративних послуг як у фізичних центрах, так і в онлайн-режимі», – відзначив посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг.

Своєю чергою голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив, що забезпечення громадян доступом до державних послуг у сучасний та зручний спосіб є надзвичайно важливим для якості життя кожного мешканця у громадах. Він також зауважив, що Програма «U-LEAD з Європою», яка фінансується ЄС та шістьма його країнами-членами, підтримує реформу децентралізації в Україні та допоможе створити 484 центри надання адміністративних послуг  до середини 2021 року.

«Я закликаю українську владу робити подальші кроки у розвитку доступних та якісних послуг відповідно до кращих європейських практик, співпрацювати з новообраними головами, обмінюватися досвідом та будувати ще міцніші партнерські відносини. Європейський Союз та його країни-члени продовжуватимуть надавати всебічну підтримку та консультувати український уряд і громади щодо покращення якості надання державних послуг, а отже життя громадян. Ми прямуємо разом», - зауважив Маасікас.

Читайте також: Луганщина є лідером за зростанням доходів на одного мешканця – U-LEAD

Генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування Міністерства розвитку громад та територій України Сергій Шаршов під час обговорення пріоритетів державної політики у сфері адмінпослуг зауважив, що у Мінрегіоні високо цінують системну та масштабну діяльність «U-LEAD з Європою» щодо створення та модернізації ЦНАПів у громадах протягом майже п’яти років.

«Системна робота Програми з більш ніж 500 громадами-партнерами за підтримки уряду принесла визначні результати, але виклики залишаються. Більше половини громад поки не мають центру надання адміністративних послуг. І ми вдячні, що Sida планує продовження підтримки місцевого самоврядування у їх прагненні забезпечити мешканців зручним доступом до послуг від держави», - сказав Шаршов.

Директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство з питань співробітництва та розвитку) Сусанна Делланс звернула увагу, що всі досягнення Програми стали можливими завдяки командній роботі, високому рівню довіри та взаємопідтримки.

«Я хочу подякувати кожному партнеру нашої програми за ваші великі зусилля, ентузіазм та наполегливу працю для забезпечення мешканців та бізнесу необхідними послугами та консультаціями поряд із домом чи місцем діяльності. Ми будемо продовжувати підтримку децентралізації в Україні та разом з громадами, урядом та парламентом працювати над подальшим поліпшенням якості надання послуг від держави на місцях», - сказала вона.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Фото: Програма «U-LEAD з Європою» 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-