Підрядник своїм коштом реставруватиме скульптуру на будинку Руссова - Труханов

Підрядник своїм коштом реставруватиме скульптуру на будинку Руссова - Труханов

Укрінформ
Міськрада обіцяє зробити все, щоб підрядник своїм коштом усунув усі недоліки реставрації будинку Руссова, де 8 квітня обвалилася одна зі скульптур на центральному фасаді. Зокрема, в голові фігури ангела замість каркаса виявилася звичайна пластикова пляшка.

Про це у Фейсбуці написав мер Одеси Геннадій Труханов, передає Укрінформ.

"Попри те, що визначну пам’ятку відновлено, в нас були й залишаються питання до підрядника щодо якості робіт. Учорашній кричущий випадок зі скульптурою підтверджує правоту мерії. Пластикова пляшка в скульптурі - це яскрава ілюстрація байдужого ставлення деяких комерсантів до свого міста. І таких прикладів у нас, на жаль, вистачає. Звісно, ми цю ситуацію просто так не залишимо. І зробимо все, щоб підрядник своїм коштом усунув усі недоліки реставрації Будинку Руссова вже в найкоротші терміни", - написав Труханов.

Він наголосив, що міськрада судиться із фірмою, яка фактично намагалася вкрасти в міста будинок Руссова.

Читайте також: Суд скасував виправдувальний вирок Труханову

Претензії до підрядника мають і правоохоронні органи. "В цій ситуації радує лише той факт, що нові випадки недбалої роботи (крім тих порушень, що наразі розглядаються в суді) виявлено зараз, коли суди ще не завершені", - підкреслив міський голова.

Світлини зруйнованої скульптури опублікував у Фейсбуці краєзнавець Євген Сокольський. Пошкоджена фігура янгола розташована під самим дахом будинку, тому достеменно невідомо, коли саме сталося руйнування.

Читайте також: Через аеропорт «Одеса» намагалися вивезти контрабандних цигарок на 3 мільйони

Будинок Руссова – пам'ятка архітектури місцевого значення, побудований наприкінці XIX століття. У 2019 році закінчилася велика реставрація будинку, яка обійшлася міському бюджету в більш ніж 130 мільйонів гривень. Спеціалісти укріпили фундамент та перекриття, а також відновили фасад та дах. Після офіційного завершення робіт міська рада оформила будинок за громадою Одеси без рішення суду. Компанії, які частково володіли приміщеннями, подали позови щодо повернення їх майна, але суди першої інстанції їм відмовили.

Фото: Євген Сокольський / FB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-