Суд почав розгляд справи з реабілітації Кернеса

Суд почав розгляд справи з реабілітації Кернеса

Укрінформ
Київський райсуд Полтави розпочав розгляд по суті кримінальної справи щодо колишнього міського голови Харкова Геннадія Кернеса, враховуючи подання захисту із вимаганням його повної реабілітації.

Про це кореспонденту Укрінформу розказав представник інтересів родини Кернеса у суді, колишний адвокат Кернеса Олександр Гунченко.

"На засіданні прокурор зачитав обвинувальний акт щодо Кернеса та його охоронців, а також запропонував порядок розгляду справи, включаючи допит потерпілих, свідків, дослідження письмових і речових доказів, заслухування обвинувачених. Через те, що потерпілих у справі на засіданні не було, суд оголосив перерву до 14 квітня із запрошенням до суду потерпілих Сергія Ряполова і Олександра Кутяніна", - зазначив Гунченко.

Читайте також: Син Кернеса задекларував ₴30 мільйонів готівкою - подарунок від батька

За його словами, на засіданні були присутні представники обвинувачення, а також адвокати обвинувачених та обвинувачені Віталій Блинник і Євген Сміцький. Вони своєї вини не визнають та пообіцяли надати покази у суді після вивчення усіх материалів.

"Захист Кернеса діє в інтересах сина Кернеса - Кирила та другого сина - Данила Привалова", - пояснив адвокат.

За його словами, сини виступають проти закриття справи через смерть батька і наполягають на його повної реабілітації.

Читайте також: Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня 2020 року під час поховання померлого мера Харкова Геннадія Кернеса його адвокат Олександр Гунченко заявив журналістам, що родина та адвокати Кернеса заперечують проти закриття справи у зв'язку з його смертю, бо це не є реабілітуючою підставою для висновків.

Геннадія Кернеса і його охоронців було обвинувачено у викраденні, тортурах і погрозі вбивством щодо двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-