Син Кернеса задекларував ₴30 мільйонів готівкою - подарунок від батька

Син Кернеса задекларував ₴30 мільйонів готівкою - подарунок від батька

Укрінформ
Старший син покійного мера Харкова Кирило Кернес, який на останніх виборах був обраний до Харківської обласної ради, в 2020 році отримав у подарунок від батька 30 мільйонів гривні.

Про це депутат повідомив у щорічній декларації, передає Укрінформ.

Згідно з заповненим документом, в минулому році Кирило Кернес заробив майже 75 тис. грн на комунальному підприємстві «Харківське міське бюро технічної інвентаризації», отримав 804 тис. грн від здачі майна в оренду та 936 тис. грн - за продаж рухомого майна.

Кирило Кернес вказав, що зберігає близько 34,8 млн грн готівкою, 82 тис. доларів і 22,5 тис. євро, а в 2020 році отримав у подарунок від батька 30 млн грн.

Читайте також: Декларація Чернишова: картини, книги і мільйони готівки

Депутат облради від іменного блоку батька «Успішний Харків» володіє двома квартирами та нежитловими приміщеннями в Харкові, його дружина має три квартири, також у Харкові.

У декларації Кернес вказав, що є власником двох автомобілів: ВАЗ 21104 2006 року випуску і ГАЗ М20 1957 року випуску, а його дружина Яна Кернес має Porsche 911 - 2003 року випуску та Mercedes-Benz GLS 350d - 2003 року випуску.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 17 грудня 2020 року Геннадій Кернес помер у берлінській клініці «Шаріте» від ускладнень, пов'язаних із коронавірусом.

Читайте також: Жодного авто, квартира на 56 «квадратів» і три земельні ділянки — декларація Баканова

Родина та адвокати Кернеса заперечують проти закриття судової справи, в якій мер проходив обвинуваченим, і наполягають на його повному виправданні та реабілітації.

Геннадія Кернеса і його охоронців обвинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством щодо двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-