Запобіжний захід Штепі оберуть 1 квітня

Запобіжний захід Штепі оберуть 1 квітня

Укрінформ
Орджонікідзевський райсуд Харкова переніс на 1 квітня обрання запобіжного заходу ексголові Слов'янської міськради Нелі Штепі, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив адвокат Штепи Олександр Тананакін.

«Штепа була присутня на суді. Її допитали щодо обставин захоплення сепаратистами міста Слов'янська навесні 2014 року. Вона заперечувала свою причетність до подій та пояснила, що діяла лише так, як могла діяти під дулом автомата ворога. За її словами, захопленням керували начальники міських силових структур – міліції, СБУ та прокуратури», - зазначив адвокат.

За його словами, суд відклав розгляд обрання Штепі міри запобіжного заходу на 1 квітня: «Термін діючої міри - нічний домашній арешт - закінчився 19 березня. Після суду Штепа поїхала додому у Слов'янськ».

Читайте також: Штепа у суді розповідала про «план захоплення Харкова»

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Орджонікідзевський райсуд Харкова допитав Штепу щодо подій 2014 року. Допит 6 годин транслювався у мережі.

9 лютого під час засідання Орджонікідзевського райсуду Харкова прокурор Олександр Чекін зачитав обвинувальний акт стосовно Штепи, де наголошувалося, що вона як представник влади знала про терористичну організацію «ДНР», але не вжила разом з правоохоронцями заходів щодо протидії захопленням адміністративних будівель терористами та не звернулася до органів МВС та СБУ для стабілізації ситуації.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. Вона обвинувачується за ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи органа). Їй загрожує довічне ув'язнення. Сама Штепа не вважає себе винною, стверджуючи, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-