На озері Сиваш на Херсонщині від пташиного грипу загинули 90 лебедів

На озері Сиваш на Херсонщині від пташиного грипу загинули 90 лебедів

Укрінформ
На Херсонщині на озері Сиваш від пташиного грипу загинули 90 лебедів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.

«22 березня 2021 року до Генічеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшло повідомлення про виявлення загиблих лебедів на території прибережної зони озера Сиваш мисливських угідь Генічеської районної ради УТМР (Українського товариства мисливців та рибалок) Генічеського району Херсонської області», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місце були направлені спеціалісти Генічеського управління для з’ясування епізоотичної ситуації та проведення епізоотичного розслідування. На місці було виявлено 90 мертвих птахів. Біологічний матеріал від 5 трупів загиблої птиці направлений до Миколаївської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для проведення досліджень на пташиний грип.

Читайте також: На Херсонщині тимчасово заборонили препарат, від якого загинули птахи

Як повідомляється, лабораторні дослідження виявили наявність у біоматеріалі вірусу грипу птиці типу А1 субтипу Н5.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Генічеській райдержадміністрації від 23.03.2021 №3 запроваджено карантин щодо високо патогенного грипу птиці, проведено зонування спалаху.

Фото: facebook.com/dpsskherson

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-