МОЗ виділило €145 тисяч для трансплантації кісткового мозку малюку зі Львівщини

МОЗ виділило €145 тисяч для трансплантації кісткового мозку малюку зі Львівщини

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я України виділило 145 тис. євро для пересадки кісткового мозку шестимісячному хлопчику зі Львівщини. Операцію проведуть в Італії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Благодійний фонд «Крила надії», який опікується хлопчиком.

«Міністерство охорони здоров’я здійснило повну передоплату (€ 145 тис.) за проведення трансплантації кісткового мозку нашого підопічного Олексійка О. в університетській клініці м. Верона. Олексійко з мамою готуються до поїздки в Італію, де на них уже очікує професор Сімоне Чезаре з колегами, щоб невідкладно розпочати лікування», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У комітеті Ради кажуть, що на трансплантацію органів чекають близько 5000 українців

Як зазначається, на рахунки Фонду для Олексійка зібрано 1 846 918, 86 грн. З цих коштів буде оплачено переїзд хлопчика в спеціально обладнаному реанімобілі до клініки у Вероні (в інший спосіб малюка транспортувати небезпечно). Решту суми зарезервують за Олексійком до завершення проходження таргетної терапії. Кошти, які не будуть використані, скеруються на програму допомоги онкохворим дітям і розвиток дитячої трансплантології у Львові.

Читайте також: «Охматдит» проводитиме діагностику дорослих для трансплантації кісткового мозку

Як повідомлялося, Олексійку О. 6 місяців. Коли малюку виповнилося трохи більше місяця, сім’я дізналася, що в нього рідкісне генетичне захворювання крові - гемофагоцитарний лімфогістіоцитоз, в основі якого лежить неконтро­льована активація ефекторів клітинного імунітету. Єдиний спосіб врятувати йому життя – термінова пересадка кісткового мозку та специфічна терапія.

Читайте також: В Україні узаконили ринок біоімплантів для трансплантації

У світі є дуже мало клінік, які мають досвід лікування таких рідкісних захворювань у немовлят, проте Університетська клініка Верони та професор Чезаре дають малюку шанс та готові його прийняти. До того, ж частину лікування, зокрема дорогі препарати для терапії, клініка надає безкоштовно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-