“Граната” і заручники у суді: одеська поліція розповіла про інцидент

“Граната” і заручники у суді: одеська поліція розповіла про інцидент

Фото, відео
Укрінформ
Затриманий, який погрожував підірвати зал Приморського суду, після перемовин з керівником Головного управління Нацполіції в Одеській області Олегом Бехом віддав предмет схожий на гранату.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Одеській області.

“До Портофранківського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що один з залів засідання в Приморському суді заміновано. На місце події направлені вибухотехніки, слідчо-оперативна група, кінологи та працівники ДСНС. Проводяться заходи щодо евакуації персоналу та відвідувачів. О 12:40 введено спеціальний оперативний план "Заручник". У одного із затриманих, доставлених на засідання суду, при собі виявився предмет, схожий на гранату. Керівник ГУНП Олег Бех особисто провів перемовини з чоловіком. Небезпечний предмет вилучено”, - йдеться в повідомленні.

Згідно відеозапису, розповсюдженому 28 лютого в Youtube, підсудний заявив: «Я звідси взагалі не вийду, або вийду в пластиковому мішку... Я буду далі розмовляти тільки з прокурором області. Я вимагаю справедливого суду і покарання осіб, винних у допущенні того, що тут відбувається».

Читайте також: У суді Одеси обвинувачений погрожував гранатою і взяв двох суддів у заручники

Однак за даними місцевих ЗМІ, граната виявилася муляжем.

Поліція вирішує питання про відкриття двох проваджень у зв'язку з інцидентом в Одесі, де чоловік погрожував підірвати зал суду.

"Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 379 (Посягання на життя судді, народного засідателя чи присяжного у зв'язку з їх діяльністю, пов'язаною із здійсненням правосуддя) та 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України", - інформує поліція Одеської області.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у приміщенні Приморського районного суду Одеси обвинувачений погрожує гранатою учасникам судового засідання. В заручниках у нього опинилися судді Приморського районного суду міста Одеси Віктор Іванов та В'ячеслав Бондар. У Вищій раді правосуддя поінформували, що наразі до суду прибула група швидкого реагування Нацполіції.

Обвинувачуваному інкримінують скоєння злочину за ознаками ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-