У Сумах вимагають зупинити розгляд законопроєктів щодо ринку землі

У Сумах вимагають зупинити розгляд законопроєктів щодо ринку землі

Укрінформ
Сумська міськрада вимагає зупинити розгляд у парламенті законопроєктів щодо ринку землі.

Про це йдеться у зверненні, прийнятому до глави держави під час проведення 19 лютого позачергової сесії представницького органу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, депутати зауважують, що «сьогодні відсутні ринкові механізми, які повинні допомагати у формуванні ціни на землю. Відсутній порядок реалізації програми пільгового кредитування національного українського сільськогосподарського товаровиробника, зокрема, і малих фермерських господарств, що ставить сільського господаря у неможливість конкуренції перед агрохолдингами та корпораціями, що мають можливість користуватися залученими іноземними інвестиціями», - говориться у зверненні.

Депутати підкреслюють, що земельна реформа в Україні повинна відбуватися винятково на конституційних засадах, зокрема з метою забезпечення права власності Українського народу на землю (ст. 13 КУ) та її охорони як національного багатства (ст. 14 КУ).

З огляду на це Сумська міськрада звернулася до Президента з вимогою не допустити прийняття рішень Верховною Радою України щодо проєктів Законів №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та №2194 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

Читайте також: "Слуги народу" анонсують боротьбу з тисячами поправок після земельної реформи

Крім цього депутати вимагають утворити робочу групу у складі органів місцевого самоврядування, професійних асоціацій і аграрних спілок, профільних міністерств, комітетів ВРУ, результатом роботи якої повинно стати утворення єдиної національної програми реформування земельних відносин.

Також у зверненні, яке підтримали 23 з 24 присутніх на сесії депутатів, вимагається призначити всеукраїнський референдум та надати українцям можливість визначитись на ньому щодо подальшої долі сільськогосподарської землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-